Turkesteron - podpora růstu svalové hmoty

22.02.2022

 

Turkesteron je přírodní látka zajímavá pro všechny, kteří hledají přírodní cestu, jak nabrat svaly. Turkesteron se získává z rostlinné čeledi Ajuga (Zběhovec). Nejčastěji jde o rostliny Ajuga turkestanica nebo Ajuga reptans. Ty rostou v pohoří Pamír ve střední Asii - Ajuga tu najdete na skalách, na suchých obtížných místech, které jsou pro ostatní rostliny obtížné nebo zcela nevhodné. Toto náročné prostředí přispělo k tomu, že Ajuga obsahuje soubor unikátních látek, mezi kterými vyniká právě turkesteron. Ten lze doporučit všem hledajícím maximální možnou podporu v oblastech jako:

  • svaly
  • růst svalové hmoty
  • silový trénink
  • proteosyntéza

Turkesteron lze najít i běžných potravinách jako je špenát, quinoa nebo kaštany. Vyskytuje se zde však v množtví, které je nedostatečné pro výraznou podporu silového tréninku. Pro tu se doporučuje standardizovaný extrakt. Pro co nejlepší podporu se pak doporučuje užívat 500 mg extraktu (1 kapsle) 2x denně po dobu dvou měsíců.

Je turkesteron opravdu tak účinný?

Ano. Jde o 100% přírodní látku, jejíž užívání je zcela bezpečné. Jeho účinky nemůžeme kvůli legislativě EU podrobně rozepisovat, ale když se podíváte na molekulární strukturu turkesteronu, zjistíte, že je velmi podobná jedné látce v lidském těle, jejíž vlastnosti úzce souvisí s růstem svalové hmoty. To samo o sobě mluví za vše.

Co ještě turkesteron umí?

Kromě ergogenních vlastností (podpora silového tréninku) má turkesteron ještě adaptogenní vlastnosti - pomáhá organismu zvládat psychický i fyzický stres.

Turkesteron Vemoherb najdete zde.