Chaga - zázračná adaptogenní houba z Finska

02.06.2022

Chaga je adaptogenní (medicinální) houba, která se vyskytuje ve více oblastech světa, nejlepší vlastnosti má přitom ze tří míst - Altaje, Himalájí a Finska, konkrétně Laponska. Zde roste divoce bez zásahu člověka.

Laponsko je severní oblast Finska za polárním kruhem, nepostižená toxickým znečištěním a nejřídčeji osídlená, která nabízí doslova přírodní bohatství.

Jeho součástí je i houba chaga, jejíž zázračné adaptogenní vlastnosti využívali už před staletími domorodí obyvatelé.

Chaga pomáhá:

  • Posílit organismus
  • Zlepšit metabolismus
  • Očistit tělo od toxinů
  • Zlepšit fyzickou i psychickou kondici
  • Zlepšit odolnost

Tyto vlastnosti má chaga díky velkému množství bioaktivních adaptogenů, esenciálních fosfolipidů, tripertenoidů,  ergosterolů a mnoho dalších látek.

Divoká chaga z Laponska vs. uměle pěstovaná chaga

Divoká, volně rostoucí laponská chaga Puhdistamo nabízí navíc díky svému originálnímu genotypu, přirozenému vývoji a růstu (volná příroda) a jedinečnému podnebí Laponska naprosto nadstandardní nativitu a účinek. Jedná se o skutečný originál od přímého finského producenta. Velká část produktů na současném trhu nabízí chagu bez jasného původu (obvykle Čína), nebo se jedná o  tzv. laboratorní chagu, pěstovanou v umělých podmínkách (pěstírny).

Přírodní původ a originalita je v tomto případě tím nejdůležitějším ukazatelem, protože síla chagy není jen v obsahu polysacharidů, nebo v jedné z dalších složek vytažených nešetrnou a agresivní extrakcí. Síla je v jasném a přirozeném původu houby a v její komplexnosti dané přírodou.

Chagu Puhdistamo najdete zde.