Acetyl L-Carnitine 120 kapslí
 
Doplněk stravy s acetyl-L-karnitinem.
 
- Karnitin v nejčistší a nejvíce bioaktivní formě.
- 510 mg čistého Acetyl L-Carnitinu v jedné kapsli
- Redukční trénink, nootropikum, výkon
- Perfektní pro funkční trénink, fitness, crossfit i klasický bodybulding, vytrvalostní sporty
 
 
Redukční trénink
 
L-karnitin se účastní transportu mastných kyselin a lipidů do mitochondrií buněk, kde jsou přeměňovány na energii. Tímto způsobem tak podporuje redukční trénink – má nepřímý, ale velký vliv na spalování nadbytečného tuku. Acetyl-l-karnitin je bioaktivní forma karnitinu velmi dobře dostupná pro tělo, kterou lze doporučit jako podporu jakéhokoli typu redukčního tréninku. Suplementace L-karnitinu nevede spolu s tukem k úbytku svalové hmoty. Naopak, vlastnosti L-karnitinu souvisí s jejím udržením.
 
Nootropikum
 
Mimo spalování nadbytečného tuku má Acetyl-L-Karnitin vliv i na další oblasti. Jednou z nich je duševní výkonnost, koncentrace a pamět. Děje se tak prostřednictvím acetylcholinu, neurotransmiteru, jehož je Acetyl-L-Karnitin prekurzor. Acetylcholin je přítomen v mozku a jeho vlastnosti souvisí s fungováním paměti, soustředním a podobně. Suplementace Acetyl-L-Karnitinu má přímou souvislost s hladinou acetylcholinu. (viz Nootropika jako prostředky pro neurohacking – Acetyl-L-karnitin)
 
 
Vytrvalost, výkon a regenerace
 
Vlastnosti L-Karnitinu souvisí s využitím mastných kyselin coby zdroje energie při středně těžké zátěži. Díky tomu dochází k oxidaci nadbytečných tukových zásob, ale také k ušetření zásob svalového glykogenu. To je velmi důležitá informace pro všechny, kteří potřebují posílit vytrvalost ve středním časovém horizontu – fotbalisté, hokejisté, boxeři, mma fighteři a také samozřejmě všichni, kteří cvičí funkční trénink, crossfit nebo klasickou kulturistiku.
 
Vlastnosti L-Karnitinu také souvisí s hladinou kyseliny mléčné ve svalech při fyzické zátěži. Couž souvisí s udržením výkonu a následnou regenerací. (Viz Nová využití karnitinu)
 
Proč volit formu Acetyl-L-Karnitinu v kapslích
 
Samotný L-Karnitin je ve své volné formě ne zcela stabilní – je silně hygroskopický, což znamená, že pohlcuje vlhkost z okolí a díky tomu ztrácí na kvalitě. Proto naleznete u produktů s volným L-Karnitinem velmi často tekuté koncentráty s velkým podílem stabilizátorů a syntetických složek. U prášků se používá pro stabilizaci chemická vazba na kyselinu vinnou – L-karnitin-L-tartrát. Optimální volbou pro suplementaci je tak bioaktivní forma a stabilní forma Acetyl-L-Karnitinu v kapslích.
 
 
O projektu MyoTec
 
Nabijte se pozitivní energií! MyoTec je sportovní výživa vyrobená z čistých a kvalitních surovin, to vše s nulovým obsahem umělých sladidel a minimalizovaným obsahem balastních aditiv. Se značkou MyoTec víte naprosto přesně, co do svého těla dostáváte. Co je vzhledem k maximální fyzické výkonnosti a zdraví důležitější?
 
Celý projekt vznikl jako první svého druhu v roce 2011 a to v navaznosti na nejnovější trendy a požadavky v oblasti zdravého životního stylu a a aktivní fyzické výkonnosti (cross-funkční trénink, body weight training, fitness, bojové sporty atd.). Značka MyoTec je 100% v českých rukou a důrazně se distancuje od obvyklých marketingových triků a prodeje levných surovin druhé jakosti. Všechny produkty jsou GMO free a rBGH/rBST free.
 
 
Balení: 120 kapslí
 
Dávkování: Berte 1-2 kapsle denně 30 minut před zahájením tréninku, popř. ráno 30 minut před snídaní. Zapijte dostatečně vodou.
 
Upozornění: Není určenopro děti, mladistvé, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Neslouží jako náhrada pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v chladnu a suchu. Může obsahovat stopy lepku, sóji, laktózy a bílkoviny slepičích vajec.
 


Složení v jedné kapsli: acetyl-L-karnitin hydrochlorid (70,8%) - z toho acetyl-L-karnitin 510 mg, obal kapsle (želatina), celulóza (plnidlo), stearát hořečnatý, oxid křemičitý (protispékavé látky).